Tekuté zlato menom MED

Tekuté zlato menom MED

Med je odpradávna tým najrozšírenejším prírodným sladidlom naprieč všetkými kontinentmi. Tento tekutý poklad je výnimočný nielen svojím vzhľadom, štruktúrou, ale tiež svojimi výživovými hodnotami. Predstav si, že v starom Egypte verili, že med sú slzy boha slnka Re a považovali ho za veľmi cennú komoditu. Už kvôli svojej bohatej histórii využitia a tiež lahodnej chuti by si o ňom mala vedieť pár zaujímavých informácií.

Včela medonosná zbiera nektár z kvetov rastlín, ktorý potom odovzdáva svojim kolegyniam vo včeľom úle. Nektár prechádza tráviacim ústrojenstvom včiel, kde ho obohacujú o enzýmy a následne ukladajú do plástov, kde zreje. Skúsený včelár potom hodnotí kvalitu medu a dobu zrenia. Vo finálnej fáze dôjde k odviečkovaniu plástov a stočeniu medu. Asi takto vyzerá zjednodušený proces výroby.






Čo med, to unikát.

Každá várka je jedinečná svojím zložením, pretože med je ovplyvnený niekoľkými faktormi. Medzi tieto faktory patrí napríklad pomer druhov kvetových nektárov, doba zrenia medu, ale aj počasie a klíma. Môžeme si to ale trochu zjednodušiť a med rozdeliť na dva základné druhy. Med kvetový a lesný. V našich končinách sa viac cení ten lesný, aj keď kvalitou sú oba rovnaké. 

Naše medy, ktoré sa dostanú na tvoj stôl, pochádzajú z medovej spoločnosti s bohatou históriou technológie výroby na Ukrajine. Je známe, že práve Ukrajina je medová veľmoc a medy pochádzajúce práve z Ukrajiny sa môžu pýšiť tou najvyššou kvalitou.

Každá vzorka stáčania prechádza prísnou laboratórnou kontrolou, kde sa med testuje na prítomnosť cudzích látok, a tak sa nemôže stať, že by sa k tebe dostal med menej kvalitný, alebo ešte horšie, s obsahom nežiadúcich látok.

Garancia 100 % prírodného medu tej najvyššej kvality je potom deklarovaná protokolom, ktorý spĺňa predpisy EÚ.

Ochutené medy, ako je napríklad náš Ginger and Lemon grass, obsahujú 98 % prírodného medu a zvyšok obsahu tvoria práve prírodný zázvor a citrón. Do medu sa nepridávajú žiadne cukry, sirupy ani syntetické farbivá a arómy.

Môžeš si teda byť 100 % istá, že sa k tebe dostalo len to najlepšie!



ZAUJÍMAVÉ FAKTY:

● Najvhodnejším materiálom pre uskladnenie medu je sklo alebo keramika.

● Zlatistý zdroj sladkej chuti má väčšiu sladivosť ako cukor, a preto je rozhodne vhodnejší pre používanie v našej kuchyni :)

● Ak ti med v pohári scukornatie, je to známka naozaj vysokej kvality.

Najpredávanejšie spaľovače
v Československu
Bleskové doručenie
do celej Európy
Najružovejšie a najkrajšie balíčky pod slnkom
Nie sme obyčajný e-shop,
sme dievčatá ako ty