Ako schudnúť bez jo-jo efektu

Ako schudnúť bez jo-jo efektu

Chudneš a chceš si svoju váhu udržať? Máme pre teba tipy, ako po schudnutí nenabrať kilá naspäť a vyhnúť sa tak obávanému jojo efektu.

Čo je to jojo efekt? Uvedieme ti to na príklade. Schudla si 5 kg, ale potom si po ukončení diéty opäť nabrala nielen tých 5 kg, ale aj pár ďalších kíl naviac. To je niečo, čo určite nechceme. Tak si daj pozor a dodržuj tieto naše tipy/ doporučenia.

13 tipov, ako zabrániť jojo efektu

1. Nevyraďuj z jedálničku žiadnu makroživinu.

2. Jedz vyvážene a pestro.

3. Vyhni sa drastickým diétam.

4. Nájdi si trvalo udržateľný životný štýl.

5. Osvoj si zdravé návyky.

6. Pravidelne sa hýb. Krokovanie je super spôsob, ako sa udržať fit.

7. Kombinuj silový tréning a kardio.

8. Zameraj sa na kvalitu spánku.

9. Dostatočne regeneruj.

10. Staraj sa o svoju psychiku.

11. Chudni pomaly, ale isto.

12. Nespomaľuj si metabolizmus.

13. Pomôž si doplnkami stravy pre podporu chudnutia.

CHCEM ZABRÁNIť JOJO EFEKTU



jak zhubnout

Vyvážený jedálniček

Ako fungujú všetky tie low carb a low fat a ďalšie zaujímavé diéty celebrít? Väčšinou sa jedná o vyradenie či výrazné obmedzenie jednej z makroživín. Áno, pravdepodobne schudneš, ale hneď, ako začneš jesť zase normálne, kilá neberieš späť. Efekt týchto diét je len krátkodobý a rozhodne nie je dlhodobo udržateľný.

Chudni s vyváženým jedálničkom. Strava pri chudnutí by mala obsahovať komplexné sacharidy, zdravé tuky, dostatok bielkovín a vlákninu. Nemala by si by si nemala ani dôležité mikroživiny. Dodávaj svojmu telu vyváženú a pestrú stravu, jedine tak schudneš zdravo.

Trvalo udržateľný životný štýl

Nie striktná diéta, ale trvalo udržateľný životný štýl ti prinesie výsledky, aké chceš. Povedala si si, že nejaký ten mesiac či dva mesiace pretrpíš na diéte a potom zase začneš fungovať v starom režime? Tak to máš jojo efekt zaručený. Ak v živote niečo nezmeníš, nič sa nezmení.

Osvoj si zdravé návyky. Zmeň svoj životný štýl k lepšiemu a uvidíš. Nielen, že sa budeš cítiť skvelo, ale aj výsledky budú dlhodobé.

Pravidelnosť v pohybe

Bez pohybu pôjde chudnutie len ťažko. Neznamená to ale, že sa teraz na pár týždňov vyhecuješ a zbytok života už sa len budeš váľať na gauči pri Netflixe. Zaraď do svojho života pravidelný pohyb. Nájdi si šport, ktorý ťa bude baviť a nebudeš ho robiť len preto, že chceš schudnúť, ale preto, že ťa bude baviť. 

Ak máš problém udržať si pravidelnosť cvičení, potom vstúp do nášho VIP Programu. Každý týždeň tam pre tebe máme tréningový plán, ktorý ak dodržíš, výsledky uvidíš ihneď. Chce to jasný plán a my ti ho dáme! Tak pridaj sa k ďalším tisícom žien, ktoré cvičia podľa našich VIP trénerok.

Zo začiatku sa budeš možno musieť trošku premáhať, ale akonáhle sa stane cvičenie súčasťou tvojich bežných dní, už si nebudeš vedieť predstaviť, že to niekedy bolo inak. Cvičenie je návykové. A prospeje nielen tvojmu zdraviu a postave, ale aj psychike.  

Spánok a odpočinok

Chudnutie neznamená len dokonalý jedálniček a pohyb, ale patrí sem tiež kvalitný spánok a regenerácia. Kvalitu spánku nie je dobré podceňovať. Ak máš v poslednej dobe pocit, že chudnutie stagnuje a že výsledky nie sú také, aké by si si predstavovala, potom je na vine možno kvalita spánku. My ti môžeme doporučiť SWEET SLEEP, ktorý zlepší tvoje zaspávanie a ty sa vyspinkáš pekne do ružova. 

V tréningovom pláne by si nemala zabúdať ani na REST DAY. Regenerácia je rovnako tak dôležitá ako tréning. Ak budeš cvičiť každý deň 2 hodiny, potom sa jedného dňa zosypeš a prestaneš cvičiť úplne. Radšej si nastav režim, ktorý je dlhodobo udržateľný. Odpočívaj a staraj o svoje telo.

kvalitní spánek


Psychika a chudnutie

Dôležité je si to správne prenastaviť v hlave. Nevnímať chudnutie ako drastickú diétu, ale ako zmenu životného štýlu k lepšiemu. Hoď sa do pohody. Uvedom si, prečo to robíš a pre koho to robíš. Nebuď na seba prehnane prísna. Dovoľ si byť občas nedokonalá. A uvidíš, že v momente, keď nejaké chudnutie prestaneš riešiť a budeš robiť to, čo tvojmu telu robí skutočne dobre, potom sa začnú diať zázraky.

Chudni pomaly, ale isto

Zdravé chudnutie je obvykle pomalšie, ako by sme chceli. Áno, všetky chceme vidieť výsledky teraz hneď, ale takto to bohužiaľ nefunguje. Ak napríklad vyradíš z jedálnička všetky sacharidy pri keto diéte, potom pravdepodobne uvidíš výsledky rýchlo… Ale nebude to tuk! Bude to len voda. Pustíš zo seba vodu a hneď budeš o nejaké to kilčo ľahšia. Hneď, ako začneš jesť zase sacharidy, kilá sa vrátia späť.

Lepšie je chudnúť pomaly a správne, než drasticky - pomocou nezdravých diét. Tie ti dlhodobo výsledky neprinesú.

jak zhubnout trvale


Zmeň svoje zlé návyky

Údajne trvá 21 dní, než si človek osvojí nový návyk. Pouč sa zo svojich chýb a poď sa vrhnúť na zdravé návyky. Chodíš spať o polnoci? Začni chodiť spať o 10 hodine večer. Uvidíš, že viac spánku tvojej postavičke pomôže. Máš tendencie maškrtiť večer pri televízii? Namiesto toho si prichystaj plnohodnotnú večeru alebo choď na prechádzku so psom. Každý nezdravý návyk sa dá zmeniť. Stačí len zatnúť zuby a chcieť vydržať. 

Nespomaľuj si metabolizmus

Udržuj svoj metabolizmus tak, aby pracoval na plné obrátky. Ako metabolizmus nespomaľovať? Tu sú naše tipy! 

- Nejedz menej, než je hodnota tvojho bazálneho metabolizmu.

- Príliš veľký kalorický deficit nie je dobrou voľbou pri chudnutí.

- Jedz pravidelne.

- Hýb sa behom dňa! Snaž sa nakrokovať aspoň 8 tisíc krokov denne.

- Spoj silový tréning a kardio cvičením.

- Pomôž si doplnkami stravy na podporu chudnutia. My môžeme doporučiť našu TOP6 z balíčka ť.

 

Ten najlepší pomocník proti jojo efektu? NIGHT BURNER! Pôsobí v noci, kedy zvyšuje rýchlosť metabolizmu. Redukuje rast tukových buniek a bráni tak spätnému ukladaniu tuku. Nočný spaľovač je skvelým doplnkom práve k FAT KILLERU. Spoločne totiž účinne bojujú proti obávanému jojo efektu.

CHCEM ZABRÁNIŤ JOJO EFEKTU


jak zabránit jojo efektu

Najpredávanejšie spaľovače
v Československu
Bleskové doručenie
do celej Európy
Najružovejšie a najkrajšie balíčky pod slnkom
Nie sme obyčajný e-shop,
sme dievčatá ako ty