10 rád, ako začať behať

10 rád, ako začať behať

Jeseň je najideálnejšie ročné obdobie na behanie. Vonku je príjemne chladno, ale nemrzne. Využi krásneho jesenného počasia a vyraz si zabehať. Pri behaní si prečistíš hlavu, spáliš kalórie a zlepšíš fyzičku.

Behanie je super, vzhľadom na to, že sa dá robiť skoro kedykoľvek a kdekoľvek.. Nepotrebuješ k tomu žiadne špeciálne náčinie, iba kvalitnú obuv a pohodlné oblečenie.

Tipy pre začínajúcich bežcov

- Uvedom si, prečo to robíš a pre koho to robíš.
- Zaopatri si kvalitnú bežeckú obuv.
- Obleč sa vždy tak, ako by bolo o pár stupňov viac.
- Kúp si kvalitné funkčné oblečenie na behanie. V chladnejšom počasí si vezmi šatku, tunel alebo čelenku.
- Zo začiatku kombinuj rýchlu chôdzu a beh.
- Neprepáľ začiatok! Stanov si menšie ciele.
- Najdôležitejšia je správna technika behu! Až potom sa zameraj na rýchlosť a počet ubehnutých km.
- Behaj pravidelne podľa tréningového plánu.
- Dopomôž si doplnkami stravy, ktoré ti pomôžu dosiahnuť cieľa.

Stiahni si svoj bežecký plán a rozbehni sa s Ladylab!

1. Rob to pre seba

Chceš začať behať, pretože behajú všetci a je to populárne? To nie je rovno tá najsprávnejšia vnútorná motivácia. Rozhodne ti ale nehovoríme, že to nemáš skúšať! Vybehni von a sama najlepšie zistíš, či je tento druh športu pre teba ten najlepší. Nemusíš ani behať maratóny, beh je ideálny spôsob, ako si občas spestriť tréning. Je to len na tebe. Uvedom si, prečo to robíš a pre koho to robíš. Potom už postačí len úsmev na perách a vybehnúť.

proměna

2. Zaobstaraj si kvalitné bežecké oblečenie

Nepodceňuj správny výber obuvi, vezmi si na seba priedušné spodné prádlo a funkčné tričko a legíny. Platí, že by si sa mala vždy obliecť tak, ako by bolo vonku o pár stupňov viac. Pri behu sa zapotíš, nemalo by ti byť príliš teplo… V chladnejšom období odporúčame bežeckú bundu (vetrovku) a zakryť si hlavu čiapkou alebo čelenkou. Super sú také šatky alebo tunely na hlavu. Ladylab športovné oblečenie je kvalitné, pohodlné a taktiež štýlové. Pri behaní ti to potom veľmi pristane!

Oblečení na běhání

3. Začínaj s behaním postupne

Pre začiatok si nestanovuj vysoké ciele, ktoré by ťa mohli odradiť. Keď sa hneď na prvýkrát zničíš, ďalšie dni už nebudeš chcieť vybehnúť. Najprv začni s dlhými a intenzívnymi prechádzkami, postupne prejdi do behu. Prepáliť štart sa rozhodne nevypláca...

4. Kombinuj beh a chôdzu

Začni tým, že budeš kombinovať rýchlu chôdzu s behom. Nie je vôbec hanba chvíľu ísť a chvíľu bežať. Nazýva sa to „indiánsky beh“. Odporúčame začať tak, že minútu bežíš a minútu pôjdeš svižnou chôdzou. Hlavne sa nezastavuj a pokračuj ďalej.

Rady na běhání

5. Sústreď sa na správnu techniku

Zameraj sa predovšetkým na správnu techniku behu! Nie je na škodu skonzultovať štýl behania s profesionálom. Následne sa zameraj na vytrvalosť a až potom na rýchlosť, aby to tvoje pľúca bez problémov udýchali. Trasy môžeš postupne predlžovať a meniť. Z rovinky sa stanú kopčeky a náročnejší terén… Na behaní je úžasné, že sa môžeš neustále zlepšovať.

6. Behaj pravidelne

Zostav si tréningový plán a toho sa drž. Nebudeš sa zlepšovať, ak pôjdeš behať nárazovo jedenkrát za uhorský rok. Zaraď beh ideálne 2 – 3krát týždenne. Je to krásna pravidelnosť, vďaka ktorej na sebe budeš pociťovať zmeny.

7. Doplnky stravy na behanie

Pomôcť si môžeš aj doplnkami stravy. Ponúkame výhodný balíček Idem behat, kde nájdeš najúčinnejší spaľovač tukov FAT KILLER a nakopávač TURBO, ktorý z tebe dostane maximum.

Po tréningu si dáš vynikajúci proteín s príchuťou jahôdok, aby si doplnika energiu a vyživila svaly. K tomu získaš zdarma štýlovú šiltovku.

Je to jednoduchšie, než si myslíš. Nečakaj na nový rok, nový mesiac alebo nový týždeň… proste vybehni. Za ten krásny pocit po prekonaní seba samej to rozhodne stojí.

Doplňky stravy

Najpredávanejšie spaľovače
v Československu
Bleskové doručenie
do celej Európy
Najružovejšie a najkrajšie balíčky pod slnkom
Nie sme obyčajný e-shop,
sme dievčatá ako ty