Ako chudnúť bez cvičenia

Ako chudnúť bez cvičenia

Potrebuješ zhodiť pár kíl, ale cvičenie ťa nebaví? Máme pre teba niekoľko super účinných tipov, ako schudnúť aj bez cvičenia. Neboj, spoločne to zvládneme.

Stiahni si náš e-book s krokovacou výzvou a chudni tým najjednoduchším spôsobom! Táto výzva ťa dostane do formy aj bez cvičenia.

Kalorický deficit

Zásadou č. 1 úspešného chudnutia je kalorický deficit, teda mala by si viac kalórií vydať než prijať. Do výdaje energie je započítaná hodnota tvojho bazálneho metabolizmu (teda energia, ktorú tvoje telo potrebuje, aby fungovalo, aj keby si len ležala a nič nerobila), trávenie potravy, bežný pohyb v priebehu dňa (upratovanie, chôdza, práca na počítači…) a cvičenie.

Do kalorického príjmu sa zaraďuje celá energia prijatá zo stravy. V jedálničku by si nemala vynechávať žiadnu makroživinu. Pre telo sú dôležité aj zdravé tuky, aj komplexné sacharidy a bielkoviny. Okrem toho si daj pozor, aby si prijímala aj všetky mikroživiny a tvoje telo nestrádalo.

Ak nevieš, ako jesť, nutričná terapeutka Jana Králová ti zostaví jedálniček na mieru tvojim potrebám. Budeš vedieť, čo a kedy jesť a budeš mať istotu, že naozaj schudneš.

rychlé hubnutí

7 účinných tipov do diéty

1) Jedz pravidelne vždy v rovnakom čase.

2) Ak ti nestačia 3 hlavné jedlá, potom zaraď aj desiate a olovranty.

3) Mimo hlavné jedlá nič nezobkaj a nemaškrť.

4) Jedz vedome. Jedlo si uži a poriadne rozžuj.

5) Nauč sa rozlišovať hlad a chute.

6) Nemaškrť z nudy…

7) Bojuj proti emočnému prejedaniu.

Pitný režim

Hovorí sa, že hlad je prezlečený smäd. Niekedy stačí len začať poriadne piť a uvidíš, že to tvojej postave jedine prospeje. Pri dehydratácii telo zadržiava prebytočnú vodu a ty sa potom môžeš cítiť nafúknutá. Pitným režimom máme na mysli samozrejme čistú vodu, nie presladené limonády, kávu či alkohol.

Chôdza a chudnutie

Najlepší a najprirodzenejší spôsob, ako sa udržať v super kondícii, je chôdza. Chôdza je aktivita, ktorá je vhodná pre všetkých. Či už máš nejaké kilá naviac alebo nie, chôdza je zdravá a mala by byť súčasťou našich životov. Pusť sa s nami do krokovacej výzvy a zautomatizuj si každodennú chôdzu. Ako behom dňa kroky nazbierať? Máme pre teba niekoľko tipov, ako krokovať:

- Choď všade pešo.

- Nákup si neobjednávaj, ale dôjdi si pre neho.

- Upratuj!

- Dávaj si v práci krátke pauzy a choď sa prejsť (napríklad aj na toaletu).

- Vystúp o zastávku skôr v MHD.

- Choď po schodoch, nejazdi výťahom.

- Používaj smart hodinky, ktoré ťa upozornia, že je čas sa zdvihnúť a hýbať sa.

krokování

Prirodzený pohyb behom dňa

Okrem chôdze sa nasčítáva výdaj energie aj z ďalších pohybových aktivít. Sú to aktivity, pri ktorých ani nevnímaš, že spaľuješ kalórie. Pamätaj, že každý pohyb sa počíta! Môže to byť napríklad:

- Upratovanie (vysávanie, utieranie prachu...)

- Práce na záhrade

- Varenie a pečenie

- Sex

- Poklepávanie nohou pri práci na počítači

- Behanie za dieťaťom, starostlivosť o dieťa

Dostatok kvalitného spánku

Chudnutie nie je len strava a pohyb, dôležité je mať zmáknutý aj spánok. Ak budeš mať všetko dokonale vyladené a aj napriek tomu nebudeš chudnúť, je možné, že je problém v kvalite tvojho spánku. Riaď sa týmito jednoduchými pravidlami:

- Pred spaním nejedz ťažké jedlá.

- V druhej polovici dňa nepi kávu.

- Choď spať vždy v rovnakom čase.

- Spi vo vyvetranej miestnosti.

- Investuj do kvalitnej matrace.

- Pred spaním obmedz modré svetlo z monitorov.

- Daj si doplnok stravy na podporu kvalitného spánku Sweet Sleep.

spánek

Eliminácia stresu

Je jasné, že mieru stresu v našom živote len ťažko dokážeme ovplyvniť. Čo ale ovplyvniť môžeme, je to, ako budeme na stres reagovať. Dopraj si dostatok času sama pre seba, nedus v sebe emócie, nájdi si kouča alebo psychoterapeuta, zbav sa toxických ľudí a pamätaj, že ak nejde o život, nejde o nič. Bude na tom záležať aj za 10 rokov? Ak nie, nemá cenu sa tým teraz trápiť.

Doplnky stravy na podporu chudnutia

Na ceste za vysnenou postavou si môžeš dopomôcť doplnkami stravy na chudnutie. My môžeme odporučiť náš najpredávanejší balíček Chcem schudnúť, odvodniť a nežrať. V ňom nájdeš najobľúbenejší spaľovač tukov pre ženy Fat Killer, nočný spaľovač Night Burner, Carnitin, pomocníčka proti prejedaniu Hunger Control a prírodný odvodňovač Water Fighter. Práve Water Fighter je super na zbavenie sa prebytočnej vody v tele, teda aj kíl. Spľaskneš a budeš sa cítiť ako znovuzrodená.

CHCEM SCHUDNÚŤ

jak zhubnout

Najpredávanejšie spaľovače
v Československu
Bleskové doručenie
do celej Európy
Najružovejšie a najkrajšie balíčky pod slnkom
Nie sme obyčajný e-shop,
sme dievčatá ako ty